Hoevelaken

Hoevelakense Bos-Oost

De gemeente Nijkerk, Geldersch Landschap & Kasteelen en Van de Mheen Planontwikkeling B.V. werken aan de herinrichting van het Hoevelakense Bos. Doel is om de natuur- en cultuurhistorische waarden op het monumentale landgoed te behouden.

Een van de maatregelen om dat te bereiken is het scheiden van de diverse groepen recreanten. Landgoed Hoevelaken wordt het bos voor recreatief wandelen. Wandelaars met aangelijnde honden, ruiters en fietsers krijgen de ruimte buiten landgoed Hoevelaken, waar mooie slingerende paden komen. Aan de oostzijde worden nieuwe bossen aangelegd, zo’n 19 hectare.. Een deel van de nieuwe bossen krijgt een functie als waterbuffer, zodat er ook tijdens drogere perioden voldoende water in het gebied is.

Plankaart Oost


Unieke bouwkavels midden in de natuur van Hoevelaken

De boerderij op Weldammerlaan 16 zal met uitzondering van het woonhuis verdwijnen. Hier omheen realiseert Bouwbedrijf R. van de Mheen unieke kavels, bestemd voor vrijstaande woningen. Voor genieters van de natuur is dit een prachtige kans. Wonen midden in en monumentale, natuurlijke omgeving.

De vermoedelijke start is medio 2025/2026. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, vul dan hieronder uw gegevens in.
 

Weldammerlaan

Op de hoogte gehouden worden?

Indien u interesse heeft in de voortgang van het bovenstaande project, kunt u via het volgende formulier uw gegevens achterlaten.

CAPTCHA